П`ятниця
29.03.2024
16:15
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Ставлення до якості середньої освіти в Україні
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

  • Ярмолинецький РМК
  • Хмельницький ОІППО
  • Ярмолинецький технологічний ліцей
  • Міністерство освіти і науки України


  • Ясенівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів
    Головна » 2015 » Березень » 24 » Семінар вчителів індивідуального навчання
    15:36
    Семінар вчителів індивідуального навчання

    4 березня на базі Ясенівської загальноосвітньої школи I-II ступенів відбувся семінар-практикум вчителів індивідуального навчання.

    Зустріла гостей директор закладу Байчак Тетяна Володимирівна. Учні 6 класу та учні, що перебувають на індивідуальному навчанні зустріли освітян хлібом-сіллю, привітали теплим словом, подарували квіти. Після цього провели невелику екскурсію по школі: відвідали музейну кімнату, Шевченківський куточок та куточок хліба.

    Потім учасників семінару запросили в комп'ютерний клас. Тема, за якою працювали "Використання інформаційно-комунікативних технологій у навчанні дітей з особливими потребами". Завідувач ПМПК управління освіти, молоді і спорту Марусій Ольга Вікторівна ознайомила із теоретичним матеріалом. Наголосила, що в сучасному світі комп'ютерні технології посідають чільне місце і впровадження їх у освіту дітей з особливими потребами є дуже актуальним. Розібралися, що ж таке ІКТ та про його вплив на дитину. Вчитель індивідуального навчання Ясенівської школи Вікарна Лідія Володимирівна розповіла, як саме застосовують ІКТ на різних етапах уроку з дітьми, що навчаються за індивідуальною формою навчання у їхній школі. Показала, які види роботи можна використовувати за допомогою комп'ютера.

    Після теоретичної частини вчителі перейшли до практичної частини. Освітяни змогли самі випробувати різні форми роботи із застосуванням комп'ютерних технологій. Це і перегляд відеофрагментів, слухання пісень, пальчикова гімнастика, артикуляційні вправи, фізкультхвилинка. Зіграли у різноманітні дидактичні ігри на комп'ютері, які можна використовувати на різних етапах уроку. Допомагали гостям у роботі вчителі Гаклик Валентина Антонівна, Пасатюк Наталія Сергіївна, Вікарна Лідія Володимирівна.

    Насамкінець підвели підсумки, що ІКТ є важливим засобом у навчанні дітей і його слід впроваджувати у роботу з дітками з особливими потребами. А також кожен учасник семінару отримав диск із різними формами роботи на комп'ютері та брошуру "Напрями корекційної роботи із застосуванням ІКТ". Під час обговорення всі висловили думку, що запропоновані ідеї про використання елементів ІКТ на уроці є цікавими і корисними.

    Висловивши подяку дирекції за гостинність, педагоги з хорошим настроєм покинули стіни загальноосвітнього навчального закладу.

    Переглядів: 283 | Додав: Natashka | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]